BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

kucen yg comey.....

kucen yg comey.....

Tuesday, April 5, 2011

FRIEND & FRIENDSHIP...

Friend aka kawan or sahabat atau rakan juga teman adalah manusia di sekeliling kita. Kita juga mungkin merupakan kawan kepada orang lain. Jadi apa perlunya friends ini kepada kita. Ramai orang kata yang kawan masa senang ramai, tapi kawan masa susah payah nak cari. Betul ke?

Kawan kita bertindak sebagai penasihat kita, pendorong, peneman, penolong dan macam2 lagi. Am I right? Tapi ada juga species yang opposite. Sepanjang hidup kita, macam2 jenis kawan kita akan jumpa. Xkiralah yang baik atau jahat. Kadang2, yang baik pun boleh bertukar jadi sebaliknya and yang kita xsuka akhirnya menjadi kawan baik kita. Siapa sangka? Orang kata, buat baik berpada2. Tapi sebenarnya, buat baik xada batasnya. Kebaikan itu satu perkara yang amat digalakkan. Suatu kebaikan boleh menangani kejahatan.
Hargailah kawan2 kita. Mereka bukan sentiasa akan bersama kita. My friend dari sekolah rendah, 2 orang dah meninggal dunia. Al-fatihah untuk mereka. Semoga mereka ditempatkan bersama orang beriman. You never know what will happen. Mereka mungkin bukan yang terbaik, tapi sekurang2nya mereka berusaha untuk menjadi yang terbaik disamping kita. Kita kadang2 terlalu mementingkan kesempurnaan sehingga kita mengabaikan perkara yang juga berkepentingan. Kerana satu kesalahan, segala kebaikannya kita lupakan. Segala kebaikan kawan kepada kita, kita patut tulis atas batu supaya kita ingat sampai bila-bila. Dan segala kesalahannya kita tulis di pasir pantai supaya kita lupa dan cuba memaafkannya. Kerana kita juga manusia biasa yang xakan sempurna tapi berusaha utk sempurna.

Thank friends for everything... You add some flavor to my life and i am really glad that you are my friends...

0 comments: